Alamanuia uamea i luga o le ala e malosi atili ai

O lo'o tumau pea le mautu o pisinisi i Saina ma le sapalai faifaipea ma tau mautu i le kuata muamua o lenei tausaga, e ui lava i tulaga faigata.O le pisinisi uamea ua faamoemoe e ausia le sili atu o le faatinoga a o faateleina le tamaoaiga o Saina ma faiga faavae e mautinoa ai le tuputupu ae mautu e sili atu ona aoga, o le tala lea a Qu Xiuli, sui taitaifono o le China Iron and Steel Association.

Fai mai Qu, o pisinisi uamea i totonu o le atunuu ua fetuunai a latou fausaga eseese ina ua mavae suiga i manaoga o maketi ma ausia tau sapalai mautu i nai masina muamua o lenei tausaga.

Ua ausia foi e le alamanuia se paleni i le va o le sapalai ma le manaoga i totonu o le tolu masina muamua, ma o le tupe mama o pisinisi uamea ua faaleleia ma faaalia ai le tuputupu aʻe o masina-ma-masina.O le alamanuia o le a faʻaauau pea le faʻalauiloaina o atinaʻe mautu ma gafataulimaina o filifili pisinisi i aso a sau, o lana tala lea.

Ua faaitiitia le gaosiga o uamea a le atunuu i lenei tausaga.Ua gaosia e Saina le 243 miliona tone uamea i le tolu masina muamua, i lalo ole 10.5 pasene i lea tausaga ma lea tausaga, o le tala lea a le asosi.

Faaalia e Shi Hongwei, sui failautusi aoao o le asosi, o le manaoga na vaaia i le amataga o aso o le a le mou atu ma o le a faasolosolo malie le siitia o le manaoga atoa.

O loʻo faʻamoemoeina e le asosi le faʻaaogaina o uʻamea i le afa mulimuli o le tausaga o le a le maualalo ifo nai lo le afa lona lua o le 2021 ma o le aofaʻi o le faʻaaogaina o uʻamea i lenei tausaga o le a tutusa ma le tausaga talu ai.

O Li Xinchuang, enisinia sili o le China Metallurgical Industry Planning and Research Institute, o loʻo faʻamoemoe o le faʻaaogaina o le gaosiga o le uʻamea fou i lenei tausaga o le a tusa ma le 10 miliona tone, lea o le a faia se sao taua i le manaʻomia o le uamea.

O le fa'aletonu o maketi o oloa fa'ava-o-malo ua fa'atupu ai ni a'afiaga leaga i le fa'alapotopotoga uamea i lenei tausaga.E ui o le tau o le uʻamea a Saina i le faaiuga o Mati na oʻo i le $ 158.39 i le tone, i luga 33.2 pasene pe a faʻatusatusa i le amataga o lenei tausaga, ae o loʻo faʻaauau pea ona paʻu le tau o uʻamea mai fafo.

Fai mai Lu Zhaoming, sui failautusi aoao o le asosi, ua tuuina atu e le malo le taua tele i le faamautinoaina o punaoa tau alamanuia uamea i le tele o faiga faavae, e aofia ai ma le maatulimanu fuafuaga, lea e faamamafaina ai le saoasaoa o le atinaeina o le uamea i totonu o le atunuu.

A'o fa'alagolago tele Saina i u'amea fa'aulufale mai, e mana'omia le fa'atinoina o le fuafuaga maatulimanu, lea e fa'amoemoe e fo'ia ai le le lava o fa'afitauli i mea e gaosia ai u'amea e ala i le fa'atupuina o le fua tutusa o le u'amea i mines i fafo i le 220 miliona tone i le 2025 ma fa'ateleina ai le mata'utia i totonu o le atunu'u. meafaitino.

Ua fuafua Saina e siitia le vaega o le gaosiga o uʻamea i fafo mai le 120 miliona tone i le 2020 i le 220 miliona tone i le 2025, ae o loʻo faʻamoemoe foi e faʻateleina le gaosiga i totonu o le atunuʻu i le 100 miliona tone i le 370 miliona tone ma le faʻaaogaina o uamea e 70 miliona tone i le 300. miliona tone.

Na taʻua e se tagata suʻesuʻe e faapea o atinaʻe i totonu o le atunuʻu o loʻo faʻaleleia a latou oloa faʻatau ina ia sili atu ona fetaui ma manaoga maualuga ma taumafaiga faifaipea i le atinaʻe maualalo-carbon ina ia ausia se faʻaitiitia tele o le faʻaaogaina o le malosi ma tulagavae kaponi.
Fai mai Wang Guoqing, faatonu o le Beijing Lange Steel Information Research Center, o le lelei o le faatinoina o fuafuaga tau atinae o le uamea i totonu o le atunuu o le a fesoasoani e siitia ai le gaosiga o maina i totonu o le atunuu ae o le a faaleleia atili ai le fua faatatau o le ola tutoatasi o le atunuu.

Ole fuafuaga maatulimanu a le China Iron and Steel Association o le a faʻamautinoa atili ai le saogalemu o malosiaga i totonu o aiga.


Taimi meli: Iuni-02-2022