O kamupani u'amea latou te fa'aogaina mea fou e ausia ai sini carbon

Guo Xiaoyan, o se faʻasalalauga faʻasalalau i Beijing Jianlong Heavy Industry Group Co, ua iloa o le faʻateleina o vaega o ana galuega i aso uma e faʻaogatotonu i luga o le faaupuga "lua carbon sini", lea e faasino i tautinoga o le tau a Saina.

Talu mai le fa'ailoaina o le a fa'atupuina le kaponi kasaisa fa'aoso a'o le'i o'o i le 2030 ma maua ai le fa'aleaogaina o le kaponi a'o le'i o'o i le 2060, ua faia e Saina taumafaiga tetele e tulituliloa le atina'e lanu meamata.

O le alamanuia u'amea, o le tele o le carbon emitter ma le malosi o le tagata fa'atau i le vaega o gaosiga, ua ulufale atu i se vaitau o le atina'e fou ua fa'ailogaina i le fa'atekonolosi fa'atekonolosi fa'apea fo'i ma le atamai ma le lanu meamata suiga o gaosiga, i se taumafaiga e fa'alautele le fa'asaoina o le malosi ma fa'aitiitia le fa'aosoina o le carbon.

O le fa'afouina o tagata e umia sea i fa'agaioiga fou ma taunu'uga i le fa'aitiitiga o tulagavae kaponi e le Jianlong Group, o se tasi o atina'e u'amea tumaoti tele a Saina, ua avea ma vaega taua o le galuega a Guo.

“Talu ai o le kamupani ua faia le tele o galuega i le lotolotoi o le atunuu atoa o le tulituliloaina o le lanu meamata ma le tulaga maualuga le tuputupu ae ma taumafai e faia ni sao sili atu i le ausiaina e le atunuu o ana sini lua carbon, o laʻu galuega o le faʻalauiloaina o taumafaiga a le kamupani isi," o lana tala lea.
"I le faia o lena mea, matou te faʻamoemoe foi o tagata i totonu o pisinisi ma tua atu o le a malamalama i le taua o le ausia o sini lua carbon ma tuʻufaʻatasia lima mo le faʻataunuʻuina o sini," o lana faʻaopoopo mai lea.

I le aso 10 o Mati, na tuʻuina atu ai e le Jianlong Group lana faʻafanua auala aloaia mo le ausiaina o le carbon peak i le 2025 ma le carbon neutrality i le 2060. Ua fuafua le kamupani e faʻaititia le carbon emissions i le 20 pasene i le 2033, faʻatusatusa i le 2025. 25 pasene, faʻatusatusa i le 2020.

O le Jianlong Group e foliga mai foi e avea ma se lalolagi e tu'uina atu oloa lanu meamata ma maualalo-carbon oloa ma auaunaga ma o se lalolagi e tu'uina atu ma ta'ita'i i tekinolosi meamata ma maualalo-carbon metallurgical.Fai mai o le a faʻalauteleina le atinaʻe lanu meamata ma le maualalo-carbon e ala i auala e aofia ai le faʻaleleia o tekonolosi ma faiga e faʻaitiitia ai le kaponi, ma e ala i le faʻamalosia o le faʻaogaina o mea faʻatekonolosi faʻaonaponei ma faʻalauiloaina le faʻaleleia o le lanu meamata ma le maualalo o le kaponi o ana oloa.

Faʻateleina le faʻaogaina o le malosi ma faʻamalosia le faʻasaoina o le malosi, faʻaleleia ma faʻatekonolosi fofo logistics e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o suauʻu, faʻamaopoopoina ma atinaʻe i lalo i le faʻasaoina o le malosi ma punaoa, ma le faʻalauiloaina o le toe faʻaaogaina o le vevela o le a avea foi ma auala autu mo le kamupani e ausia ana sini carbon.

"O Jianlong Group o le a faʻaauau pea ona faʻateleina tupe teufaafaigaluega i faʻasaienisi ma tekonolosi fou e faʻatuina ai se faiga faʻapitoa mo suʻesuʻega faasaienisi ma tekinolosi ma atinaʻe," o le tala lea a Zhang Zhixiang, taʻitaʻifono ma le peresetene o le kamupani.

"E ala i lena, matou te faʻamoemoe e suia agai i le faasaienisi ma le atinaʻeina o tekonolosi."
O loʻo faia e le kamupani taumafaiga e faʻaleleia tekinolosi ma meafaigaluega, faʻapea foʻi ma le faʻamalosia o le toe faʻaaogaina o le malosi ma le pulega atamai.

Ua fa'atelevaveina le fa'aogaina o fale ma mea faigaluega e fa'aola lelei tele i ana galuega.O ia mea faigaluega e aofia ai afi kesi faanatura ma pamu vai e sefe le malosi.

O loʻo faʻaumatia foʻi e le kamupani le tele o afi poʻo isi masini e faʻamalosia malosi.

I le tolu tausaga talu ai, e sili atu i le 100 le faʻasaoina o le malosi ma le puipuiga o le siosiomaga na faʻatinoina e lala a le Jianlong Group, ma le aofaʻi o tupe faʻaalu e sili atu i le 9 piliona yuan ($1.4 piliona).

O loʻo faʻatinoina foʻi e le kamupani suʻesuʻega i luga o le atinaʻe lanu meamata o le alamanuia metallurgical, aʻo faʻalauiloaina le suʻesuʻega ma le faʻaogaina o tekonolosi fou e faʻaolaina ai le malosi ma le puipuiga o le siosiomaga.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o tekinolosi atamai mo le faʻaogaina o le vevela, ua faʻaititia ai le tau o le malosi o le kamupani i le 5 i le 21 pasene i nisi o fesoʻotaʻiga gaosiga, e pei o ogaumu faʻavevela ma ogaumu vevela vevela.

O lo'o fa'aogaina fo'i e lala o le fa'alapotopotoga le fa'aogaina o le vevela o otaota e fai ma fa'avevela.
Fai mai tagata popoto ma ta'ita'i pisinisi, i lalo o tautoga lanu meamata a le atunu'u, o lo'o feagai le pisinisi u'amea ma le mamafa tele ina ia faia nisi taumafaiga e si'i atu i le atina'e lanu meamata.

Faʻafetai i gaioiga mautu na faia e atinaʻe i luga o le alamanuia, e tele taunuʻuga ua faia i le tipiina o le carbon, e ui lava e manaʻomia le tele o taumafaiga e agai i luma i le suiga, o le latou tala lea.

Li Xinchuang, enisinia sili o le China Metallurgical Industry Planning and Research Institute e faavae i Beijing, fai mai o pisinisi uamea a Saina ua sili atu le tele o tagata taaalo mai fafo i le puleaina o otaota otaota.

"O tulaga maualuga-maualalo carbon emission tulaga faʻatinoina i Saina e sili ona saʻo i le lalolagi," o lana tala lea.

Huang Dan, sui-peresitene o le Jianlong Group, fai mai o Saina ua faʻataʻitaʻiina se faasologa o faiga e faʻavavevave ai le faʻaitiitia o le kaponi ma le faʻasaoina o le malosi i pisinisi autu e aofia ai le vaega uamea, lea e faʻaalia ai le malosi o le atunuʻu o le tiute ma le tuliloaina o le fausiaina o fale. o le si'osi'omaga.

"O loʻo suʻesuʻeina ma le totoʻa e le au aʻoaʻoga ma pisinisi faʻatekonolosi fou e faʻasaoina ai le malosi ma faʻaititia le carbon, e aofia ai le toe faʻaaogaina o otaota vevela ma le malosi i le taimi o le uʻamea," o le tala lea a Huang.

"O mea fou fou ua lata mai e faʻafeiloaʻi ai se taamilosaga fou o le faʻaleleia atili o le malosi o le vaega," o lana faʻaopoopo mai lea.

E oʻo mai i le faaiuga o le 2021, o le faʻaaogaina o le malosi e manaʻomia e gaosia ai le 1 metric tone o le uʻamea mataʻutia i pisinisi tetele ma feololo a Saina na pa'ū i le 545 kilokalama o le koale masani, o se faʻaititia o le 4.7 pasene mai le 2015, e tusa ai ma le Matagaluega. o Alamanuia ma Faamatalaga Tekonolosi.

O le sulfur dioxide mai le gaosia o le 1 tone o sila na tipi i le 46 pasene mai le fuainumera mo le 2015.

O le asosi o alamanuia uamea pito i luga a le atunuu na faatuina ai se Komiti o le Faalauiloaina o Alamanuia Uila Maualalo-Carbon i le tausaga na tea nei e taʻitaʻia taumafaiga e faʻatatau i le faʻaitiitia o le kasa.O ia taumafaiga e aofia ai le atina'eina o tekinolosi fa'aitiitiga o le kaponi ma le fa'ata'atiaina o ta'iala mo mataupu fa'atatau.

"O le atinaʻe lanu meamata ma le maualalo-carbon ua avea ma mafaufauga lautele i le au fai uʻamea a Saina," o le tala lea a He Wenbo, le taʻitaʻifono sili o le China Iron and Steel Association."O nisi o tagata taaalo i totonu o le atunuu ua taʻitaʻia le lalolagi i le faʻaogaina o nofoaga faʻapitoa mo togafitiga faʻaleagaina ma faʻaititia le kasa."


Taimi meli: Iuni-02-2022